Julkaistu alun perin 31.10.2019
Itse kaipaan yleensä jotain muuta kuin aivan sitä kaikista perinteisintä suodatinkahvia, joten aloin pohtia kuinka voisin sitä itse maustaa..
Makusiirapit ovat yksi vaihtoehto, näistä löytyy lukemattomia vaihtoehtoja, mutta en ole aivan varma haluanko sen siirapin tuomaa makeutta kahviini.. Mutta tämäkin pitää varmaan silti testailla - kunhan sattuu vastaan tarpeeksi mielenkiintoinen makusiirappi :D
Toinen makeutta mukanaan tuova tuunausvinkki on vaniljasokeri. Jos vaniljaista makua haluat ilman makeutta niin bongasin vinkin bourbon-vaniljasta, jota lisätään suodatinkahvin porojen joukkoon. Ja ei kahta ilman kolmatta; vaniljaista makua kahviin saat myös lisäämällä valmiiseen kahviin hieman vaniljauutetta. Näistä kolmesta vinkistä testailin itse tuon viimeisen ja kyllä se toimii! Kannattaa ensin laittaa hieman vähemmän uutetta ja sitten lisäillä sen mukaan mikä tuntuu itselle sopivalta :)
Salmiakin ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla salmiakkikahvia, joka syntyy kun lisäät valmiin kahvin joukkoon lorauksen Apteekkarin salmiakkimikseria - annostelun kanssa kannattaa olla varovainen. (Tätä en ole vielä ehtinyt itse testailla, koska en ole apteekissa käydessä muistanut salmiakkimikseriä ostaa :D) Ja lakritsin ystävät voivat valmiiseen kahviin lisätä raakalakritsajauhetta; itselläni tämä oli ihan ehdoton hitti!
Toinen makeutta mukanaan tuova tuunausvinkki on vaniljasokeri. Jos vaniljaista makua haluat ilman makeutta niin bongasin vinkin bourbon-vaniljasta, jota lisätään suodatinkahvin porojen joukkoon. Ja ei kahta ilman kolmatta; vaniljaista makua kahviin saat myös lisäämällä valmiiseen kahviin hieman vaniljauutetta. Näistä kolmesta vinkistä testailin itse tuon viimeisen ja kyllä se toimii! Kannattaa ensin laittaa hieman vähemmän uutetta ja sitten lisäillä sen mukaan mikä tuntuu itselle sopivalta :)
Salmiakin ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla salmiakkikahvia, joka syntyy kun lisäät valmiin kahvin joukkoon lorauksen Apteekkarin salmiakkimikseria - annostelun kanssa kannattaa olla varovainen. (Tätä en ole vielä ehtinyt itse testailla, koska en ole apteekissa käydessä muistanut salmiakkimikseriä ostaa :D) Ja lakritsin ystävät voivat valmiiseen kahviin lisätä raakalakritsajauhetta; itselläni tämä oli ihan ehdoton hitti!
Ensimmäinen tuunaus mikä itselläni tuli mieleen oli kardemumma, joka kannattaa yhdistää kaneliin. Löysin annosteluohjeenkin tälle miksaukselle: kuutta kahvikupillista kohti yksi teelusikallinen kumpaakin suodatinkahvin porojen joukkoon. Tätä onkin tullut harrastettua useammankin kerran ja on saanut hyvän suosion myös kotonani kahvitelleiden joukossa :D
Tuleeko teillä mieleen muita vinkkejä, joilla saat helposti tuunattua tylsän suodatinkahvin joksikin aivan muuksi?
Nuo jouluiset mausteet ovat se, mitä olen useimmin käyttänyt kahvin maustamiseen :)
VastaaPoistaMitä erityisesti niistä tykkäät käyttää? :)
PoistaKaneli ja kardemumma ovat kyllä kivoja makulisiä. Mä ostin sokeritonta vaniljasiirappia tarkoituksena käyttää kahvissa, mutta se oli pettymykseksi jotenkin ällöä.
VastaaPoistaOnneksi en siis sitä ostanut :D
PoistaMä laitan yleensä kaakaota tai sulatan suklaata.
VastaaPoistaSulatettu suklaa kuullostaa herkulliselta :D
PoistaTäytyypä testata - voisin lisätä piparimaustetta :D
VastaaPoistaPitääpä joskus itsekin kokeilla :D
PoistaMitään kovin korkealentoista ehdotusta en osaa antaa. Juon suodatinkahvin sijaan pikakahveja, joista on tullut ihana makuja kuten gingerbread latte tai sitten ulkomailla starbucks sokerilitkuja :D
VastaaPoistaNiissä on kyllä aivan mahtavia makuja <3
Poista