tiistai 3. syyskuuta 2024

Ruokarytmin muutos aka pätkäpaasto

Olen jo joskus vuosia sitten tutustunut pätkäpaastoon ja itseasiassa jossain määrin vähän huomaamattakin noudattanut jollain asteella sitä jo jonkin aikaa ihan vain, koska se tuntuu omalle kropalleni soveltuvan sekä on onnistunut helposti. Itselläni siis useinkin yöpaastoaika venyi noin 13-14 tuntiin hyvin helposti ja huomaamattakin. Innostuin pätkäpaastosta vielä enemmän kun Virve postaili Instagramiin omia kokemuksiaan. Jos aihe kiinnostaa sinua yhtään, suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan Virven storyt aiheesta!


Pätkäpaastossa on ideana lyhyesti sanottuna lyhentää ruokailulle tarkoitettua aikaikkunaa ja pidentää paastoaikaa, joka taas antaa kropalle mahdollisuuden toimia kuten sen pitääkin. Hommaa kannattaa lähteä testailemaan pienissä erissä ja hyvin tarkkaan omaa oloaan tarkkaillen. Itse sain hyvin yksinkertaisella metodilla pidennettyä paastoaikaani noin 16-18 tuntiin; jätin yksinkertaisesti aamukahvista pois kaurajuoman ja juon nyt kahvini mustana (tähänkin tottuu yllättävän nopeasti ja hyvä vinkki tässä oli myös lisätä kahviin kanelia!). Painonpudotus on tässä toki yksi osa-alue, mutta itse olen kiinnostuneempi ylipäänsä hyvinvoinnin lisäämisestä ja varsinkin siitä kuinka endometrioosi reagoi ruokailurytmin muutokseen. En missään nimessä aio ottaa hommasta stressiä eikä haittaa jos joskus aikaikkuna ruokailulla pitkittyykin ja siten paastoaika lyhenee, mennään päivä kerrallaan ja siten kuin parhaalta kunakin päivänä tuntuu. Tätä paastoajan pidennystä en ole vielä kovin kauaa testaillut, mutta mitään negatiivista en tässä ole ainakaan vielä huomannut. Uskoisin, että tämä voisi olla asia, joka jää omaan elämääni ja ehkäpä vielä joskus uskaltaudun kokeilemaan nykyistä pidempääkin paastoaikaa. Jos aihe sinua kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan hommaan kunnolla. Jos olet raskaana tai imetät, kannattaa tämän kokeilu jättää myöhempään aikaan. Eikä tässäkään hommassa kannata kiirehtiä, vaan edetä kaikessa rauhassa omaa oloaan hyvin tarkkaan kuunnellen.

Oletko sinä kokeillut pätkäpaastoa ja/tai oletko aiheesta kiinnostunut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

La Riven tuoksut

Teen nyt tänne sekä itselläni, että teille koontipostausta La Riven -tuoksuista joita olen testaillut sisältäen myös alkuperäiset tuoksut, j...

Luetuimmat