julkaistu alun perin 27.10.2023
Joudun opiskelujen tiimoilta näyttämään taitojani myös blogipostausten ja somen puolella. Ja vaikka ajattelin löytäväni blogista jo valmiiksi jonkun näppärän infopostauksen, jonka voisin ympätä tuonne näyttööni mukaan niin en nyt nopealla vilkaisulla löytänyt sellaista, jonka itse sinne kelpuuttaisin. Joten väkerretäänpä sellainen ja miksipä en sitten samalla pläjäyttäisi sitä tänne myös teidän luettavaksenne? Postailin tuossa jokunen aika sitten teille IPL-laitteesta ja se postaus osoittautui sen verran luetuksi, että ajattelin tehdä tänne koontipostausta erilaisista ihokarvanpoistomenetelmistä niin kotioloissa kuin hoitoloidenkin puolella. Toivottavasti tästä on teille jotain hyötyä. Ja korostan nyt jo heti alkuunsa, että jos joku on sinut omien ihokarvojensa kanssa eikä missään nimessä niistä halua eroon niin se hänelle sallittakoon. Itse kuulun kuitenkin siihen porukkaan, joka ei omista karvoistaan niin välitä ja poistan niitä siis ihan vain omaksi ilokseni - en muiden.
Ihokarvojen poistoon on olemassa monenlaisia menetelmiä niin kotiin kuin kauneushoitolankin puolelle. Monia näistä voi tehdä sekä kotioloissa että ammattilaisen toimesta, useimmiten lopputulos ammattilaisen tekemänä on tarkempi ja kestävämpi. Ihan alkuun muutamalla sanalla itse ihokarvoista. Ihokarvat ovat eri pituisia keratiinisäikeitä, jotka kasvavat karvatupeista yleensä ulospäin. Kasvunopeus on yksilöllistä, yleensä vartalon ihokarvat kasvavat noin 0,1-0,3 mm päivässä ja elinkierto on 2-5 kk.
Karvanpoistomenetelmistä ehkä kaikista yleisin ja varmaan aika lailla kaikkien kokeilema tapa on ihokarvojen poisto höylällä. Tässä etuna on se, että se on melko helppoa ja nopeaa ja lopputulos on usein hyvinkin sileä. Negatiivisena puolena on se, että iho saattaa höyläämisestä ärtyä ja toisaalta lopputulos ei kestä kuin päivän tai pari siistinä eli vaatii jatkuvaa huoltoa. Iholle hieman ystävällisempi tapa on ladyshaverit, mutta höylään nähden ihokarvoja ei tällä saa aivan niin ihon myötäisesti poistettua eli lopputulos ei ole aivan yhtä silkkisen sileä. Erilaisilla ihokarvanpoistoaineilla saa kivuttomasti ihokarvat pois, mutta aina lopputulos ei ole niin sileä kuin toivoisi. Toisaalta myös nämä aineet voivat aiheuttaa iholle ärsytystä tai jopa allergisen reaktion. Epilaattorilla karvat saa pysymään pidempään poissa, mutta on näitä kolmea kivuliaampi tapa ja toisaalta, koska karvat ovat eri kasvuvaiheissa, joutuu alkuvaiheessa epilaattorilla ajelemaan ihoalueet useamman kerran pysyvämmän lopputuloksen saamiseksi.
Sekä kotona että hoitoloissa on käytössä vahat ja sokeroinnit. Näistä molemmat vaativat kuitenkin oikeanlaista tekniikkaa, sokerointi erityisesti, ja itseltä tietyiltä alueilta voi olla haastavaa saada kunnollista otetta parhaimman lopputuloksen saadakseen. Toisaalta toisen tekemänä nämä eivät myöskään välttämättä tunnu niin kivuliailta. Ihokarvojen lankaaminen onnistuu myös niin kotona kuin hoitolassakin, mutta vaatii erityistä tekniikkaa onnistuakseen.
Viime vuosina myös kotioloissa on enenevässä määrin innostuttu IPL- eli valoimpulssilaitteella ihokarvojen poistosta. Hoitolaan nähden laitteet eivät tokikaan ole yhtä tehokkaita eikä itse välttämättä saa käytyä kaikkia ihoalueita tarpeeksi tarkasti lävitse. Myös laserhoidoilla ihokarvoja voi poistaa lääkäriasemilla.
Mikään ihokarvojen poistomenetelmä ei ole lopullinen eli nämä kaikki vaativat jatkuvaa käyttöä. Kuitenkin toiset menetelmistä antavat pidempiaikaisen karvattomuuden lopputuloksena kuin toiset. Kauneushoitoloissa on tarjolla kotioloja hieman tehokkaampia laitteita ja ehkä tarkempi lopputulos, tiettyjen alueiden karvanpoisto voi myös kotioloissa tuntua liian vaikealta tai kivuliaalta, jolloin kauneushoitola on ehdottomasti paras ratkaisu.
Mitä ihokarvanpoistomenetelmää sinä suosit vai haluatko pitää karvat?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)