sunnuntai 4. elokuuta 2024

Ilmaista liikuntaa

Meidän Rodoksen reissuamme ja talven lyhyttä sairastelupätkää lukuunottamatta olen nyt viimeisen vuoden ajan saanut pidettyä itseni varsin hyvin liikkeessä ja olen tännekin teille hieman kirjoitellut kokemuksiani mm. tämän kevään aikana testaamistani kotijumppaohjelmista. Nämä kyseiset ohjelmat jakautuivat vain kolmelle päivälle enkä näillä kovin suuria muutoksia saanut aikaan, enemmänkin nämä olivat sen hetkisen tilanteen ylläpitoon riittäviä. Koska kuitenkin kaipasin hieman kiristystä viime kesäisen endometrioosin hormonilääkityksen myötä tulleiden kilojen vuoksi, ajattelin nyt kesällä lähteä kokeilemaan paljon kehuja saanutta ilmaista jumppaohjelmaa Youtubesta. Heather Robertsonilta löytyy paljon jumppavideoita sekä erikseen myös 12 viikon ohjelmia, joista nappasin ensimmäisenä kokeiluun Express- version.


Olen tätä ohjelmaa käyttänyt reilun kuukauden verran (lisäksi tähän päälle tuo jo vuosia matkassa ollut kuntohula (2,1kg) ja lenkkeilyt) minkä lisäksi olen hieman tarkemmin katsonut mitä olen suuhuni laittanut ja sain kuin sainkin kuukaudessa karistettua ne vuoden ajan päällä junnanneet kilot pois. Kroppani siis selkeästi kaipaa tehokkaampaa liikuntaa enemmän kuin sen 3x viikossa jos jotain tuloksia kaipailee. Jumppaohjelmat eivät ole myöskään mahdottoman pitkiä, tuossa itse valitsemassani noin 30 minuuttia eli näihin on kyllä varsin helppo hektisemmästäkin arjesta nipistää hieman sitä aikaa. Aion ehdottomasti jatkaa ohjelman loppuun saakka ja todennäköisesti sen jälkeen nappaan jonkun toisen ohjelman jatkoksi. On mielettömän ihanaa kun tuntee itsensä taas sinuiksi omassa kropassaan ja tokihan tämä vaikuttaa niin moneen muuhunkin asiaan, en tiedä uskallanko henkäistä, mutta ehkä tämän kokonaismuutoksen myötä myös endometrioosin oireilu on pahimmasta helpottanut (lääkityksen jätin vuosi sitten pois eli nyt mennään vain hormonikierukalla sekä peruskipulääkityksellä tarvittaessa) - toivon todellakin tämän suhteen homman menevän vain entistä parempaan suuntaan. Joka kuukautinen kipuilu useamman päivän ajan ei nimittäin ole mitään herkkua.

Voin lämpimästi suositella itsekin testaamaan näitä jumppia, mitäänhän et voi menettää, koska nämä tosiaan ovat täysin ilmaisia. Youtubesta löytyy toki paljon muitakin jumppavideoita ja mielellään otan tähän vastaan suosituksia muista hyvistä tubettajista tällä saralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, kysy, utele... kaikki kommentit ovat tervetulleita :)

Joulukalenterit 2014-2023

Alkukuusta aloittelin pikkuhiljaa päivittyvää listausta tämän vuoden joulukalentereista ja tästä tuli mieleen tehdä listaus mitä joulukalen...

Luetuimmat